Božićnom humanitarnom akcijom “Svi zajedno za Sandru” cilj nam je skupiti sredstva od 1500 eura za Sandru Tomac kojoj je potrebno liječenje kod poznatog doktora Aleksandra Dejanovića u Novom Sadu.

Naime, Sandra u ovom trenutku ne može hodati ni sjediti više od 10-ak minuta odjednom zbog jakih bolova i trnjenja nogu. Stoga vrijeme provodi u krevetu. Takvo stanje traje već 3ipol godine.

SANDRINA DIJAGNOZA

Disk u području donjeg dijela kralježnice (L4-L5 segment – diskus hernija) je degenerirao, promijenio svoj oblik – ispupćio se i doticao okolne živce te na taj način izazivao jake bolove u leđima i nozi. Takav degeneriran, crni disk stvara nestabilnost u kralježnici te je zbog toga nemoguće sjediti ili hodati.

Do sada je Sandra prošla razne vrste konvencionalnih i alternativnih terapija i načina liječenja, od Pt, akupunkture, bioenergije, masaža, inekcija, blokada, raznih vrsta vježbi te na kraju i kiropraktiku. Nakon tri godine traženja rješenja za svoju bolest, usprkos mnogim lječničkim pregledima, Sandra još uvijek nema odgovor kako smanjiti bol i kako bi se stanje moglo poboljšati, jer liječnici imaju različita mišljenja i preporuke. Poveći iznos za terapije kroz sve ove godine su izdvajali Sandrini roditelji koji su se u međuvremenu potpuno financijski iscrpili.

Kroz to vrijeme Sandra je obolila i od Gastritisa radi čega ne podnosi lijekove protiv bolova pa tako ne može ublažiti svakodnevnu bol koju uzrokuje diskus hernija.

SANDRI JE POTREBNA FIZIKALNA TERAPIJA KAKO BI PONOVNO MOGLA HODATI

Kako joj je većina doktora rekla – njezina situacija nije za operaciju te se mora fokusirati na fizikalnu terapiju. Nakon dosta istraživanja i neuspjelih pokušaja saznala je za dr. Aleksandra Dejanovića iz Novog Sada koji je svoje znanje skupljao od poznatih stručnjaka za kralježnicu te bi tamo željela ići na liječenje.

Sandra ima 29 godina, te je prije bolesti bila vrlo vesela i radišna. Uz stalni posao uspješno je diplomirala poslovnu informatiku na Veleučilištu u Rijeci. Posljednjih nekoliko godina bile su jedne od najtežih za Sandru. Zdrav čovjek ima tisuću želja, a bolestan samo jednu – biti zdrav. Sandra samo želi hodati i ponovno biti aktivni član društva.

PRIDRUŽITE NAM SE NA DOBROTVORNIM RADIONICAMA

Pozivamo Vas da nam se pridružite u ponedjeljak 19.12., u prostoru plesnog centra K2K na adresi Fiorella La Guardie 14A gdje ćemo održavati niz dobrotvornih radionica za plesače, djecu i građane. Sav prihod koji skupimo biti će doniran za Sandrino liječenje.
RASPORED PLESNIH SATOVA
  • 17:30-18:30 h Djeca 1.-4.raz (Petra Ugričić)
  • 18:40-19:40 h Građani, rekreativci, odrasli (Kristina Paunovski & Katarina Kovačić)
  • 19:50-20:50 h 12+ (Anita Jakirčević)
  • 21:00-22:00 h Heels (Tea Milanović)

ONLINE DONACIJE

Za sve koji možda nisu u mogućnosti plesati s nama, a žele sudjelovati to i mogu uplatom na račun:

Sandra Tomac
HR0823400093215876296
PBZ banka
Svrha: Svi zajedno za Sandru

ili putem GoFundMe kampanje:
https://www.gofundme.com/f/help-my-friends-spine