Nadahnuće za ovaj performans plod je promatranja i iskustva promjene u procesu kreativnog rada. Autorica koristi hibrid kao formu performansa u kojeg uvrštava nekoliko elemenata: site specific performans, izvedbu uživo i snimanje na lokaciji. Animalije u svome karakteru prepituju ulogu gledatelja kao aktivnog promatrača čija se prisutnost oblikuje performansom, videom i lokacijom.

Prikazuju anime u raznim oblicima, stanjima i linijama. Gledatelji postaju dio scenografije prostora te promatraju komunikaciju odnosa koreograf- plesač. Ujedno sudjeluju u snimanju plesnog filma koji se odvija in medias res u odnosu na izvedbu, direkciju i izvođače.

IDEJA RADA – ANIMALIJE

Ideja ovog rada je prikazati “work in progress” u kojem publika ima priliku otkriti intimni proces plesača i koreografa, prostora i pokreta, kamere i tijela. Unutar tog procesa plesači otkrivaju oblike i linije prostora putem se koristeći simbolima iz prirode i životinjskog svijeta. Uputama, direkcijama i produkcijskim rješenjima autorica kreira improvizacijske slike upućene plesačima. Kriterij medija definira mjesto izvođača i publike. Ovdje medij videa ne stvara fiktivnu stvarnost, već se njime stvarnost analizira i revidira.

SIMBOLIKA MJESTA IZVOĐENJA

Mjesto izvođenja simbolizira kontraste slobode i zatvora u odnosu na vrijeme pandemije i potrebe za kreativnošću. Beton kao tvrdi oklop, publika kao spona i slika kao udaljenost čine Animalije vremena. Priroda je u malom atomu jednaka životu u velikom organizmu.

Koreografkinja, plesači i snimateljica kroz zajednički pokret promišljaju proces raspada, nadanja i povezanosti unutar izvedbe, plesne vježbe i videa. Krajnja faza ovog performansa biti će plesni film kojeg će publika imati priliku pogledati nakon montaže i izvedbe.

↓  ↓  ↓  ↓  ↓

*Dan, vrijeme i mjesto izvedbe:
Nedjelja, 04.07.2021. u 18:30h
Sveučilišni kampus u Rijeci na Trsatu, ispred Učiteljskog fakulteta.

↓  ↓  ↓  ↓  ↓

*Broj karata je ograničen, a rezervacije i informacije se vrše putem maila info@k2k.hr

__________________________________________________________

  • Koncept i koreografiju potpisuje Kristina Paunovski.
  • Kratke koreografske partitude: Anita Jakirčević, Katja Butković i Mateo Babić.
  • Glazbu izvode: Dodo i Elvis, Če bo bo, če na na.
  • Snimateljica: Tina Kadoić
  • Dizajn plakata: Maša Poljanec i Leo Kirinčić
  • Izvode plesači Plesnog centra “K2K”:
    Ambra Andrić, Anja Domljanović, Emma Pejić Tomić, Ema Ištuk, Enea Cetina, Jana Budiša, Katja Butković, Kristina Jelić, Kiara Plavotić, Kyra Gojko, Lana Ćurčić, Lara Giaćić, Lea Svetić, Leonarda Pehar, Lucia Sorčić, Mateo Babić, Mia Orman, Nika Škulj, Nina Grujičić, Nora Rus, Paulina Grizelj, Petra Ugričić, Tara Gašpić
  • Tekst: Koviljka Ljuština

Veliko hvala sponzoru INA d.d. i Sveučilištu u Rijeci.